logo_transparent.png

Nationaldagspaddling i Trollhättan

Nationaldagspaddling i Trollhättan

 

I många länder, inte minst vårt grannland Norge är nationaldagen flitigt firad. Hos oss i Sverige upplever många att nationaldagen är lite bortglömd. Förmodligen därför att vår självständighet inte varit hotad av krig på mer än 200 år. Året är nu 2022 och ett brutalt krig utkämpas i Europa. Vi vill därför ta tillvara på den här dagen för att minnas vår historia och alla de gånger människor i Trollhättan fått fly hals över huvud för att överleva. Få människor vet exempelvis att mellan år 1500 och 1658 brändes vår stad ned till grunden och återuppbyggdes igen hela fjorton gånger!

I sann lokalpatriotisk anda vill vi ta er med ut till den plats där de första Trollhätteborna slog sig ned för mer än 7000 år sedan, Stallbackaöarna. Vi går iland på den mytomspunna Slottsön där slottet Ekholm en gång stod som folkkungarnas sista utpost mot det annars nästan helt ockuperade Sverige. Här bjuder vi på kaffe och fika och delar berättelser och sägner om platsen.

Våra kajaker är stabila och nybörjarvänliga. En introduktionskurs i kajakpaddling samt kursbevis ingår i priset. Endast simkunnighet är ett krav.

Detta ingår:

  • Guide/instruktör
  • Fullt utrustad kajak inklusive paddel, kapell och flytväst
  • Vitt paddelpass (EPP)
  • Kaffe och Fika

Nationaldagspris: 695 kronor

Datum: 6/6 2022

ENGLISH