logo_transparent.png

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet

 

Blågrönt liv är en del i Hållbarhetsklivet som är Västsveriges samlade initiativ för mer hållbar besöksnäring!

Att värna om naturen

Vi på Blågrönt liv vill dela med oss av vår egen vördnad och förundran för naturen vi har omkring oss. Den svenska allemansrätten ger oss möjlighet att på riktigt se oss omkring i vår omgivning på ett sätt som tyvärr på senare år gått förlorat i stora delar av världen. Att inte störa och inte förstöra är grunden i att nyttja allemansrätten. Att ta sig fram till fots eller att tyst glida fram i sin kajak är utmärkta exempel på hur du på ett klimatsmart och njutningsfullt sätt kan ta dig ut i naturen. Eftersom kajakpaddling påverkar miljön framför allt under själva tillverkningen av kajakerna lägger vi stor vikt på att ta väl hand om vår utrustning – så att den kan hålla livet ut.

Social och miljömässig hållbar turism

Som en del i Hållbarhetsklivet hjälper vi också till att sprida naturturismen till platser där det annars förekommer förhållandevis lite turism. Detta för att dels ge möjligheten till människor att göra nya upptäckter av natursköna platser och dels för att minska belastningen där trycket redan är stort. Vi har även gott samarbete med lokala företag där vi bedriver verksamhet så att lokalt miljösmart näringsliv gynnas och så att du som kund ska få möjlighet att exempelvis avnjuta lokalproducerad mat.

Inkludering

Vi bedriver verksamhet för socialt utsatta grupper och anordnar bland annat kajakpaddlingar för personer med ryggmärgsskador. Detta görs med specialanpassade kajaker i samarbete med bland annat personskadeförbundet RTP. Vi vill att alla ska ha möjlighet att komma ut i vår vackra natur. Eftersom vi i arbetslaget har flera med bakgrund inom människovårdande yrken och socialt arbete vill vi fortsätta att utveckla naturunderstödda projekt för inkludering, habilitering och rehabilitering.

ENGLISH